Avaya Support Forums

Avaya Support Forums (http://support.avaya.com/forums/index.php)
-   Contact Center Applications (http://support.avaya.com/forums/forumdisplay.php?f=3)
-   -   vpms-mpp query (http://support.avaya.com/forums/showthread.php?t=304)

satish2911 08-23-2010 03:03 AM

vpms-mpp query
 
In a distributed environment like, Voice portal(server1) running on one server and MPP(server2) in other server. We will configure application URL in application menu based on DNIS . Now a after some time server1 goes down the MPP can take the call and process the call but it can't post the logs because the server1 is down as the databse is located on VPMS(server 1).
Now my query are:

1) Does the VPMS broadcast the information when ever we add or modify the application menu and MPP put in the cache or in file.?
2) MPP can save the records up to some 14 days if server1(Postgres Database) is down, does MPP have some internal database to store such a huge logs?
3)While providing the IVR treatment to the caller, does the MPP cache the prompts instead of each time fetching the prompts from server?
4)We are having different folders under $AVAYA_HOME/MPP/logs/process/? what type of logs will be created ?
Where can i get more stuff to know more about VP,MPP etc? I am have VP guide,trouble shooting guide?


Regards,

Satish.

Mishra1 08-25-2010 06:10 AM

Hello Satish,

Below are my answers

1) Does the VPMS broadcast the information when ever we add or modify the application menu and MPP put in the cache or in file.?
Ans: Yes VPMS sends all the info to MPP and MPP keeps a copy of all its config with itself, this is why MPP works even if VPMS is down
2) MPP can save the records up to some 14 days if server1(Postgres Database) is down, does MPP have some internal database to store such a huge logs?
Ans: MPP does not have any internal DB. MPP saves all the records as temp binary files. They are only Call Detail and Session Detail records which you pull from VPMS web-admin
3)While providing the IVR treatment to the caller, does the MPP cache the prompts instead of each time fetching the prompts from server?
Ans: Yes, MPP maintains keeps a copy of prompts in cache
4)We are having different folders under $AVAYA_HOME/MPP/logs/process/? what type of logs will be created ?
Ans: In this dir each dir corresponds to logs written by specific process which runs on MPP. For more details you can refer to VP Online help
Where can i get more stuff to know more about VP,MPP etc? I am have VP guide,trouble shooting guide?
Please refer to VP Online help

satish2911 08-27-2010 02:49 AM

Vpms-mpp
 
Thanx Mishra for the reply, please provide the link for the online VP as said. I am trying but it was showing the support.avaya.com. Is that the you are suggested or that was some thing else.


All times are GMT -7. The time now is 10:52 PM.