Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > Avaya Aura & Unified Communications

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2013, 03:50 AM
krproperties krproperties is offline
Aspiring Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
krproperties has 10 reputation points
Angry Problems with Asterisk & Avaya interoperation

Hello!

We have an Avaya CM 5.1.2 system and an Asterisk PBX connected with h323 trunk.
It works fine, i can call extensions from both sides.

Avaya has E1 uplink from provider to reach PSTN.
I want to call PSTN numbers from Asterisk extensions.

The routing is defined, it works, but there's a problem when calling numbers of one cellular operator, the call is established, but it plays BUSY signal.

When calling another operator, the call comes through fine.
When calling the problematic operator from Avaya's own extension - the call comes throgh fine.

Here are traces from E1 trunk, the first is the one that's made from Avaya's extension and came through:
Code:
14:15:56     dial 98xxxxxxxxxx route:ARS
14:15:56     term trunk-group 1    cid 0x95
14:15:56     dial 98xxxxxxxxxx route:ARS
14:15:56     route-pattern  2 preference 1  cid 0x95
14:15:56     seize trunk-group 1 member 30  cid 0x95
14:15:56     Calling Number & Name 495xxxxxxx NO-CPName
14:15:56     Proceed trunk-group 1 member 30  cid 0x95
14:16:01     Alert trunk-group 1 member 30  cid 0x95
14:16:02     idle station    1797 cid 0x95
and another one that originates from Asterisk:
Code:
14:16:36     dial 98xxxxxxxxxx route:ARS
14:16:36     route-pattern  2 preference 1  cid 0x97
14:16:36     seize trunk-group 1 member 31  cid 0x97
14:16:36     Setup digits 98xxxxxxxxxx
14:16:36     Calling Number & Name 495xxxxxxx NO-CPName
14:16:36     Proceed trunk-group 1 member 31  cid 0x97
14:16:37     G711A ss:off ps:20 rn:6/1 10.1.0.28:16558 10.1.0.71:16388
14:16:37     xoip: fax:Relay modem:off tty:US 10.1.0.71:16388 uid:0x500a0
It's clear that in the second case the audio path is established and BUSY signal is transferred in-band (from operator?)

What can be the root of the problem?

Thanks in advance
Reply With Quote
Reply

Tags
asterisk trunk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:03 AM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.