Avaya Support Forums  

Go Back   Avaya Support Forums > IP Telephony and Convergence

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2015, 01:49 PM
keati1 keati1 is offline
Hot Shot
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 21
keati1 has 10 reputation points
Default Avaya 4610SW VPN issue

Hello

I am having an issue with one IP address while trying to connect through a VPN tunnel. I have 8 phones that work just fine. Number 9 is giving me issues that I do not understand. When the operating phone connects through the VPN tunnel, it starts off HTTPS: 1 https://10.15.1.6:411/46xxupgrade.scr. The next thing on the phone is HTTPS 1-1. It does the same for HTTP. Then it goes to TFTP 1 10.15.1.6 for about 2 seconds, then loads the 46xxsettings.txt and finishes with requesting the extension. Now for the problem phone. When it starts off with HTTPS: 1 https://10.15.1.6:411/46xxupgrade.scr, the next screen is HTTPS 1-905. The same for HTTP. Then it goes to TFTP 1 10.15.1.6, but the first number just changes from 1 to eventually 6, before I get TFTP Error: Timed Out, after which it goes to Discover 10.15.1.2

My question is (and I am very new at this) is there somewhere in either the ASA or PBX that I need to enter or enable the IP address for the problem phone, so that it will do the connection normally. I have done two phones, side by side, connected to the same Cisco PIX with the same settings, but different phone IP addreses, but something is stopping the process for the second phone Clearly both phones are reading the same 46xxupgrade.scr, but from there things go astray.

Can anyone help me?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2015, 03:50 PM
fazil3 fazil3 is offline
Whiz
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 35
fazil3 has 12 reputation points
Default

Hi , Are you using static IP's or getting them through DHCP option 242.

HTTPS 1-905 would mean the phone cannot reach the webserver. Is PIX or something filtering the phone IP to reach the HTTPS server - 411 port.
Is that running off an IIS ? C

I would firstly check if the phones HTTPS GET request is seen on the IIS or that TLS server log ?

Regarding your question , there is a IP to network region map table in the PBX. "display ip-network-region map", but that isn't going to play a role here yet.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:03 PM.

This Forum is provided solely for the use and convenience of Avaya customers and partners. Use of the Forum is subject to the Terms and Use and Privacy Statement found at www.avaya.com. No other use is permitted. The Forum including all content posted is “AS IS” and Avaya expressly disclaims all warranties and/or guarantees as to its accuracy, reliability, usefulness, quality or non-infringement of intellectual property. Avaya reserves the right to remove any content posted on the Forum at any time and for whatever reason.

Avaya will not be liable for any content posted on this Forum, including, without limitation, any errors or omissions or for any losses or damages of any kind incurred as a result of use or reliance on any content, regardless of its origin.

You expressly understand and agree that you assume all risks associated with use or reliance on this content.